Fritidsvetenskaplig Bokhandel

Institutet för Fritidsvetenskapliga Studier


En sund själ i en sund kropp. Hälsopolitik i Stockholms folkskolor 1880-1930. Lena Hammarberg. HLS 2001. 296 sid. 16x24 cm. 

Pris: 215:-.       

Best. nr: 192-5.

Med Maria folkskola som exempel beskrivs i boken skolledningens, skolläkarnas och lärarkollektivets strävan att skaparena, friska och välmående folkskolebarn. Inte bara barnen skulle påverkas av sommarkolonier, bad och läkarkontroller, även hemmen skulle påverkas av renligheten och sundheten. Hygien var ett begrepp på modet och definierades som ett medel för hälsans bevarande. I detta innefattades såväl mental som kroppslig hygien. Tolkningarna är inspirerade av Michel Foucaults analyser av makt och vetande, främst begreppen diskurs, biopolitik och styrningsmentalitet. Boken ger också en bild av skolans nära samarbete med filantropisk verksamhet och av samarbetet mellan lärare och läkare. Avhandling i pedagogik.

 

OBS! Mängdrabatt på 10 % för köp över 500:-.

Beställ boken genom att kopiera boktexten ovan samt gå till e-postbrev till Fritidsvetenskaplig bokhandel. Klistra in boktexten.

I priset ingår 6  % moms. Porto ingår i priserna (undantag rea-priser). Inga fler avgifter tillkommer. Läs våra betalningsvillkor, leveranstider m.m.


Frågor eller problem rörande sidan skickas till bokhandeln@fritidsvetarna.com

Postadress - Stockholm: Karlbergsvägen 86 B, S - 113 35  Stockholm. Tel: +46 (0)70 - 728 75 65

Postadress - Esbo (Finland): Larsviksvägen 2 F, Fi - 02320  Esbo. 

Skype: Fritidsvetarna

Copyright © 2007 Institutet för Fritidsvetenskapliga studier. Med ensamrätt.
Senast ändrad: torsdag 01 september 2016 .