Fritidsvetenskaplig Bokhandel

Institutet för Fritidsvetenskapliga Studier


Friluftsmuseerna. En skandinavisk idé erövrar världen. Sten Rentzhog. Carlsson 2007. 528 sid. Inb. Rikl. ill. 

 Pris: 305:-.

Best.nr.: 142-19. 

   

Skansen i Stockholm betraktas som världens första friluftsmuseum. De många efterföljarna är ett lysande exempel på hur svensk och skandinavisk kultur har kunnat få inflytande i länder över hela jorden. För första gången finns nu en överblick över hur idén föddes och utvecklades, i ett spännande samspel mellan kultur och samhälle. Det är också en bok om visionens betydelse, om starka män och kvinnor som förmått se nya möjligheter. Friluftsmuseer lockar alla åldrar och alla sorters publik, ger upplevelser för alla sinnen. Just nu pågår en dynamisk utveckling, som kan ge dessa museer en tidigare oanad betydelse. Innehåll: Artur Hazelius och Skansen/Efterföljare och medtävlare/Mellan krigen/Friluftsmuseet i Amerika/Den stora grundläggningstiden/Friluftsmuseerna under socialismen/Industrialismen på museum/Living history/Ut i världen/Människans återkomst/Friluftsmuseerna och det föränderliga nuet/Framtida utmaningar/Möjligheternas gränser/Friluftsmuseet som Noaks ark/Konsten att lära ut historia/Generationernas mötesplats/Så långt visionen når. Rentzhog har varit chef för Nordiska museet, Älvsborgs länsmuseum och friluftsmuseet Jamtli i Östersund.

 

OBS! Mängdrabatt på 10 % för köp över 500:-.

Beställ boken genom att kopiera boktexten ovan samt gå till e-postbrev till Fritidsvetenskaplig bokhandel. Klistra in boktexten.

I priset ingår 6  % moms. Porto ingår i priserna (undantag rea-priser). Inga fler avgifter tillkommer. Läs våra betalningsvillkor, leveranstider m.m.

 


Frågor eller problem som rör  webbplatsen ska skickas till Bokhandeln@Fritidsvetarna.com

Postadress - Stockholm: Karlbergsvägen 86 B, S - 113 35  Stockholm. Tel: +46 (0)70 - 728 75 65

Postadress - Esbo (Finland): Larsviksvägen 2 F, Fi - 02320  Esbo. 

Skype: Fritidsvetarna

Copyright © 2007 Institutet för Fritidsvetenskapliga Studier. Med ensamrätt.
Senast ändrad: torsdag 01 september 2016.